Vesti

Četvrta redovna izložba slika likovne sekcije “Ad Drinum”

U Omladinskoj sali Doma kulture u Malom Zvorniku ljubitelji likovne umetnosti mogu da vide četvrtu redovnu izložbu slika likovne sekcije “Ad Drinum” .

Trenutnu postavku čini 32 rada, nastala između dve izložbe. Sekcija “Ad Drinum” radove izlaže redovno dva puta godišnje, početkom i sredinom godine. Ima 15 polaznika i to su učenici osnovne škole podeljeni u dve kategorije, na mlađi i stariji uzrast. Među njima je dosta veoma talentovanih učenika.

 Likovnu radionicu, koja postoji i radi u kontinuitetu već dve godine, pokrenulo je i finansira Udruženje građana “Euterpa”. U planu je izlazak sekcije iz okvira lokalne zajednice a sredstva za to obezbeđena su u budžetu opštine. Prema rečima vođe sekcije, likovnog pedagoga Nikole Selenića, namera je da sekcija postane svojevrstan promoter ovog kraja. Motivi i pejzaži malozvorničke opštine, ovekovečeni na platnima mladih umetnika, mogu biti u direktnoj službi razvoja turizma – smatra on.

U tom cilju u planu je najpre izrada web prezentacije na internetu, gde će biti postavljeno svih 150 radova, koliko je ukupno nastalo u ovoj radionici u protekle dve godine, sa imenima učenika koji su ih naslikali. Osim toga za ovu godinu planirana je još jedna aktivnost a to je izložba slika, svetovnog karaktera, u junu na Soko Gradu u okviru čuvene mobe, koja se tamo već tradicionalno održava.

Za veću afirmaciju potrebna su i veća finansijska sredstva. Selenić ističe da je zahvaljujući razumevanju odbornika i predsednika Skupštine opštine Mali Zvornik Radovana Tadića za realizaciju planiranih aktivnosti u budžetu opštine obezbeđeno 100 000 dinara.